Adams saftige plommepai!
Deilige, norske plommer, blir en superdigg og saftig plommepai! Prøv denne oppskriften!
Ja, nå er det endelig sesong for søte og saftige plommer fra Norge. Plommer er sunne og gode, de finnes i flere farger, nærmest en regnbuen! Norske plommer har dessverre kort lagringstid, så nyt dem fult ut mens du kan.
Ingredienser:
Paibunn:
- 60 g temperert smør
- 2 1/2 dl hvetemel
- 1 dl melis
- 100 g kefir
Fyll:
- 1 boks plommer
- 1 1/2 dl sukker
- 2 stk egg
- 2 dl matfløte
- 2 ts vaniljesukker
- 1/3 ts kanel
Paibunn:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Ha smør og mel i en bolle og bland det godt sammen.
- Ha i melis og kefir, og kna det sammen til en smidig deig.
- La den stå i kjøleskapet i ca 20 minutter.
- Kjevle deigen ut slik at den kan kle en pairform på ca 26 cm i omkrets.
- Prikk deigen med gaffel, og forstek på 200 grader i ca 10 minutter.
- Avkjøl og rens 1 boks med plommer (del i to og ta ut steinene).
Fyll:
- Bland sammen matfløte, egg, kanel, vaniljesukker og sukker, og ha i paiskallet.
- Legg så de halve plommene fint rundt i paiformen med snittsiden opp.
- Stek paien ferdig på 180 grader i i ca 45 minutter.
- Server paien lun, gjerne med pisket krem, kesam eller is!