Vårlige retter
Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt kyllingbryst med bakt blomkålkrem, brokkolini og nektarin, stekt potet og estragonsjy
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- smør
- soyasaus
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Blomkål
¾ stk
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Smør
1 ss
Poteter
350 g
Kyllingbryst med skinn
300 g
Estragon
½–1 bunt
Soyasaus
1 ss
Hvetemel
½ ss
Smør
1 ss
Vann
1 dl
Nektarin
1 stk
Blomkål
¼ stk
Brokkolini
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 582 kcal
- Fett: 25 g
- Karbohydrater: 46 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt blomkålen i mindre buketter. Fordel omtrent ¾ av blomkålen på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er lett gyllen og mør. Kok opp 2 dl vann sammen med buljongen og 1 ss smør.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen, under blomkålen, i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
Rør inn ½ ss hvetemel i smøret. Ha i 1 ss soyasaus og spe på med omtrent 1 dl vann, eller til ønsket konsistens. La sjyen småkoke i 5 minutter. Skyll og finhakk estragonen og vend den inn i sjyen rett før servering.
Ha den ferdigstekte blomkålen i en vid beholder. Kjør blomkålen til en fin krem med en stavmikser mens du sper med buljongvannet fra steg 2 til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skyll og kutt nektarinen i båter. Skyll brokkoliniene og kutt dem i to på langs. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek resten av blomkålen og brokkoliniene i 3–4 minutter. Skru av varmen, vend inn nektarinen, og krydre det hele med litt salt og pepper.
God middag!