Poke Bowl med ponzumarinert tofu, mango, koriander og chilimajones
4.49 (68)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Hasselnøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
Jasminris
150 g
Tofu
1 pakke
Hvetemel
2 ss
Ponzusaus
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Agurk
½ stk
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Hasselnøtter
80 g
Finsnittet rødkål
100 g
Chilimajones
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend hasselnøttene i 2 ts soyasaus etter at du har stekt dem!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist hasselnøttene i 2–3 minutter. Ha nøttene over i en skål.
Pakk tofuen inn i et rent kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir. Press ut så mye væske du klarer, enten med hendene eller ved å presse tofuen mellom to tallerkener. Kutt tofuen i små terninger og ha terningene i en bolle. Vend inn 2 ss hvetemel. Varm opp en stor stekepanne til full varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i ca. 10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen, sesamfrøene og 1 ts av chiliflakene, og stek videre i 3–4 minutter. La tofuterningene stå på lav varme frem til servering.
Skrell mangoen og kutt den i terninger. Kutt agurken i tynne skiver. Grovhakk korianderen.
Fordel risen i serveringsskåler og dander tofuen, mangoen, agurken og rødkålen i grupper oppå. Topp med hasselnøttene, ønsket mengde av chiliflakene, chilimajonesen og korianderen.
Fun fact! Ponzusaus er en søt soyasaus smaksatt med riseddik og yuzu. Yuzu er en japansk sitrusfrukt, og det er denne som gir ponzusausen den karateristiske syrlige smaken.
Vel bekomme!