Pestobakt lyr med stekt pepperoni, bakte cherrytomater og potetmos
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- melk
- olje
- salt
- pepper
Mandelpoteter
800 g
Smør
2 ss
Melk
2 ss
Gul løk
3 stk
Cherrytomater
250 g
Pepperonipølse
100 g
Lyrfilet
675 g
Grønn pesto
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 351 kcal
- Fett: 8 g
- Karbohydrater: 34 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt muskatnøtt i potetmosen for mer smak!
Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
Sett stekeovnen på 220 grader
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Potetene er gjennomkokte når du enkelt kan stikke en gaffel i dem.
Skrell og kutt løkene i båter. Ha løkbåtene og cherrytomatene i en stor ildfast form og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter.
Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir, slik at overflødig vann trekkes ut. Legg fisken i en annen ildfast form, og fordel pestoen over fiskestykkene. Stek formen i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skjær pepperonien i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i ca. 5 minutter. Hold pepperonien varm på lav varme frem til servering.
Mål opp ca. 2 dl melk i et desilitermål. Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et minutt. Mos potetene sammen med 2 ss smør. Ha i melken, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper.
God middag!