Laktosefri
Glutenfri
Hoisin- og limeglasert kyllinglårfilet med wokkede grønnsaker, servert med fullkornsris og peanøtter
4.24 (690)
Under 30 min
12 Ingredienser
En smakfull wok med saftig kylling og sprø grønnsaker. Den kinesiske hoisinsausen er søt og fyldig, og passer perfekt i kombinasjon med syrlig lime.
En smakfull wok med saftig kylling og sprø grønnsaker. Den kinesiske hoisinsausen er søt og fyldig, og passer perfekt i kombinasjon med syrlig lime.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- olje
Fullkornsris
135 g
Lime
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Hoisinsaus
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Vann
½ dl
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ pakke
Pak choy
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 849 kcal
- Fett: 43 g
- Karbohydrater: 72 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold fettet på kyllingen, det smelter i stekepannen og gjør kyllingen ekstra mør og saftig.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen (se tips). Krydre med salt og pepper.
Del limen i to. Tilsett hoisinsausen, ½ pose soyasaus, ½ dl vann og saften fra halve limen. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen. Smak til med skallet fra limen, og eventuelt mer av saften fra limen.
Skrell og kutt gulroten i skiver på skrå. Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. Kutt pak choyen i skiver på skrå.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten og pak choyen i 2–4 minutter, til de er lett gylne, men fortsatt har litt krønsj. Bland inn sesamfrøene, halvparten av vårløken og ønsket mengde av ingefær,- hvitløk- og chiliblandingen. Stek det hele videre i 1 minutt.
Topp retten med de hakkede peanøttene og resten av vårløken før servering.
God middag!