Gyros i kremet saus, med pitabrød og salat

Gyros i kremet saus, med pitabrød og salat

3.62 (91)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • sukker
  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Rødløk
½ stk
Fullkornspita
4 stk
(Hvete, Rug)
Urtemarinert svinekjøtt
400 g
Rødløk
½ stk
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 867 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 93 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også smake til crème fraîchen med salt og pepper, og servere den som dressing ved siden av retten i stedet.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt salaten i strimler. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Sil laken av maiskornene. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland tomaten, maisen, halvparten av rødløken og all salaten sammen i en serveringsbolle. Vend inn litt olivenolje, et par klyper sukker, litt eddik, salt og pepper.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek svinestrimlene og resten av rødløken i 4–5 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper. Tilsett crème fraîchen, kok opp, og hold det varmt frem til servering.
 Sett sammen gyros av pitabrødene, salaten, kjøttet og sausen.
Vel bekomme!