Paprika- og tomatsuppe med sprøstekt chorizo og persille
25-35

Paprika- og tomatsuppe med sprøstekt chorizo og persille

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

rød paprika
Rød paprika
6 stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
1 stk
hakkede tomater
Hakkede tomater
2 boks
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
Tomatpuré
4 ss
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Chorizo
1 pakke
matfløte
Matfløte (Melk, Laktose)
3 dl
bladpersille
Bladpersille
1 pakke
Salt
Pepper
Bakepapir (kan sløyfes)
1 pakke
Olje
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket chili i suppen for en mer spicy smak!

  1. Sett stekeovnen på 250 grader. Bruk grillfunksjon om du har.
  2. Kle et stekebrett med bakepapir og smør det med litt olje. Kutt paprikaene i to og fjern frøene. Fordel paprikadelene utover stekebrettet med baksiden opp. Stek paprikaene i ovnen i 10-15 minutter, eller til de får sorte flekker. Fjern det ytterste skallet på paprikaene når de er ferdigstekte.
  3. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en tykkbunnet kjele med litt olje til middels høy varme. Stek hvitløken i et par minutter, tilsett paprikaene, de hakkede tomatene, 4 spiseskjeer tomatpuré, 5 dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la suppen småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Skjær chorizoen i skiver. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek chorizoen i 3-4 minutter.
  5. Ta suppen av kokeplaten. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Spe på med matfløten, litt og litt, til suppen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  6. Finhakk persillen. Server suppen med chorizoen og persillen.