Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp, servert med rørte tyttebær og grønnkålchips

Villhjort

Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp, servert med rørte tyttebær og grønnkålchips

4.22 (73)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Smør
½ ss
(Melk)
Strimlet grønnkål
50 g
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjampinjong
100 g
Villhjortskav
250 g
Oksebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Hvetemel
½ ss
(Hvete)
Vann
2 dl
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 586 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 60 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La gjerne et par, tre skiver med brunost smelte inn i sausen for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
 Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø.
 Skrell løken og gulrøttene, og børst soppen fri for jord. Grovhakk løken, kutt gulrøttene i terninger og soppen i skiver. Varm opp en stor kjele til høy varme, og ha i litt olje. Brun villhjorteskaven i 2–3 minutter. Stek kjøttet i flere omganger, så det blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over på en tallerken når det er godt stekt.     
 Varm opp kjelen fra punkt 4 til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken, gulrøttene og soppen i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Dryss over ½ ss mel, og rør inn 2 dl vann. Kok opp, og ha kjøttet i kjelen. Ha i oksebuljongen og steinsoppulveret, og kok det hele på middels varme i 2–3 minutter. Rør inn crème fraîchen, og varm det hele forsiktig opp. Smak til gryten med 1 ss soyasaus, salt og pepper.  
 Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og vend inn ½ ss smør. Krydre med salt og pepper.  
Server de rørte tyttebærene til retten, og topp med grønnkålchipsen.
God middag!