Vegetarschnitzel med hjemmelaget potetmos, kokte gulrøtter, og kaperssmør
Roede
Vegetar

Vegetarschnitzel med hjemmelaget potetmos, kokte gulrøtter, og kaperssmør

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
Poteter
350 g
Lettmelk
1½–2 dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Grønne erter
1 pakke
Vegetarschnitzler
1 pakke
(Selleri, Havre, Hvete)
Sjalottløk
1 stk
Kapers
½ glass
Sitron
½ stk
Kryddersmør
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 658 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 17 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La være å skrelle potetene om du vil ha en grovere potetmos.

Skrell potetene og del dem i grove biter (se tips). Kok potetbitene i usaltet vann i 12–15 minutter. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter, og kok dem i 3–4 minutter, til det er møre. Ha i ertene det siste minuttet av koketiden. 
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. 
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med melken, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
 Skrell og finhakk sjalottløken, og sil laken av kapersene. Skyll og finriv sitronskallet(kun det gule). Ha kryddersmøret og løken i en liten kjele, og varm opp under omrøring. Ha i kapersene, og smak til med sitronskall og saft fra halve sitronen før servering. 
Kutt resten av sitronen i båter, og server de til retten.
God middag!