Okonomiyaki - japanske pannekaker med stekt sopp, mangosalat, edamamebønner og crispy grønnkål
Laktosefri
Vegetar

Okonomiyaki - japanske pannekaker med stekt sopp, mangosalat, edamamebønner og crispy grønnkål

4.08 (240)
Under 45 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • vann
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Grønnkål
50 g
Gulrot
1 stk
Hodekål
150 g
Ingefær
½ bit
Vårløk
½ pakke
Egg
2 stk
(Egg)
Hvetemel
125 g
(Hvete)
Vann
1 dl
Salt
½ ts
Avokado
1 stk
Mango
1 stk
Vårløk
½ pakke
Lime
1 stk
Sjampinjong
100 g
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 823 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft. 
Fordel grønnkålen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnkålen midt i ovnen i 6–8 minutter, eller til den er sprø.
Skrell gulroten, og riv den på den grove siden av et rivjern. Kutt hodekålen i strimler. Skrell og finriv ½–1 ss av ingefæren på et rivjern. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Ha eggene, ingefæren, 125 g hvetemel, 1 dl vann, ½ ts salt og litt pepper i en bolle, og rør til du har en tykk og jevn røre. Vend inn gulroten, hodekålen og halvparten av vårløken.
 Del avokadoen i to, fjern steinen, ta ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i terninger. Skrell mangoen, fjern steinen, og kutt den i terninger. Bland alt sammen i en skål, og rør inn resten av vårløken. Smak til med saften fra limen.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i grove biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha i edamamebønnene de siste 2 minuttene av steketiden. Krydre med litt salt og pepper. Skru ned varmen, vend inn hoisinsausen, og la det hele trekke til okonomiyakiene er klare. 
 Varm opp en ny stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha halvparten av pannekakerøren i stekepannen. Dytt røren godt ut i kantene, og stek pannekaken i 3–4 minutter, til den har begynt å bli fast på oversiden. Snu pannekaken, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden. Gjenta med resten pannekakerøren.  
 Topp de ferdigstekte pannekakene med den hoisinstekte soppen, mango- og avokadosalaten, den crispy grønnkålen, edamamebønnene, sesamfrøene og chilimajonesen.
God middag!