Sitrusstekt svinenakke med ovnsbakte poteter og løk, brokkoli og bearnéssaus

Sitrusstekt svinenakke med ovnsbakte poteter og løk, brokkoli og bearnéssaus

4.12 (172)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Rødløk
1 stk
Småpoteter
300 g
Bearnéssaus
½–1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Brokkoli
1 stk
Svinenakke
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 725 kcal
  • Fett: 48 g
  • Karbohydrater: 37 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brokkolien kan stekes i ovnen sammen med potetene og løken de siste 8–10 minuttene av steketiden.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Del løken i store båter, skallet fjernes ved servering. Skyll potetene og fordel dem og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte (se tips). 
Legg posen med bearnéssaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i kjelen med sausen i 3–4 minutter, eller til den er mør. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Vel bekomme!
God middag!