Røkt svinekam med spicy paprikakrem og ovnsbakte grønnsaker med persille
Laktosefri
Glutenfri

Røkt svinekam med spicy paprikakrem og ovnsbakte grønnsaker med persille

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Røkt chilimix
¼–½ pakke
Melk
½ dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Poteter
350 g
Squash
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 519 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 41 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chilimixen er sterkt, så smak dere frem. Bruk eventuelt litt på grønnsakene om dere ønsker.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt paprikaen i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Ha grønnsakene og hvitløksfeddet med skallet på, på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i nedre del av ovnen i 15–20 minutter. 
Skyll og kutt potetene og squashen i grove biter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene over paprikaen i ovnen i 20–25 minutter. Skyll og grovhakk persillen, og vend den inn med de ferdigstekte grønnsakene.
 Ta av skallet på den ferdigstekte hvitløken og ha den i et litermål sammen med paprikaen, løken, ønsket mengde av chilimixen, 1 ss smør og omtrent ½ dl melk. Kjør det hele sammen med en stavmikser, til en glatt krem. Spe eventuelt med litt mer melk, og smak til med litt salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det et gjennomstekt.
Vel bekomme!
God middag!