Crispy kylling med potetmos, ovnsbakte grønnsaker og søt chilisaus
Laktosefri
Glutenfri

Crispy kylling med potetmos, ovnsbakte grønnsaker og søt chilisaus

4.07 (84)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Crispy kylling
300 g
Søt chilisaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 577 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan også varmes i ovnen sammen med grønnsakene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien og rødløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomvarm.
 Sil vannet av potetene når de er ferdigkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server chilisausen til retten.
God middag!