Svinefilet med ovnsbakte poteter, smørstekte grønnsaker og kremet appelsinsaus

Svinefilet med ovnsbakte poteter, smørstekte grønnsaker og kremet appelsinsaus

4.18 (253)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Kremet appelsinsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Filetstykke av svin
300 g
Rød paprika
1 stk
Grønne bønner
150 g
Rødløk
1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 512 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 43 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Stek kjøttet til temperaturen viser 68 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i minst 10 minutter før du skjærer det i skiver.

 Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
 Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Legg posen med appelsinsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar. 
 Skjær kjøttet i to på langs, slik at du får to omtrent like store stykker. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, eller til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet på brettet med potetene de siste 7–8 minuttene av potetenes steketid (se tips). La kjøttet hvile til resten av retten er klar.
 Skyll og rens paprikaen, og kutt ønsket mengde av paprikaen i strimler. Skyll og kutt endene av de grønne bønnene. Skrell og kutt ønsket mengde av rødløken i båter. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter. Tilsett ½ ss smør, og smak til med salt og pepper.
Skjær kjøttet i skiver ved servering.
God middag!