Råraka- Svensk potetkake med stekt brokkoli og sopp, toppet med syltet rødløk, steinsoppesto og gressløk
Glutenfri
Vegetar

Råraka- Svensk potetkake

med stekt brokkoli og sopp, toppet med syltet rødløk, steinsoppesto og gressløk
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eddik 7 %
  • sukker
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Brokkoli
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Aromasopp
100 g
Rødløk
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
(Sennep)
Vann
1 dl
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
3 ss
Bakepoteter
2 stk
Revet Grande Premium
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Smør
1–2 ss
(Melk)
Gressløk
1 bunt
Steinsoppesto
½–1 glass
(Melk, Laktose)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 801 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 18 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en liten prøvekake for å sjekke om krydringen er som dere ønsker før alle rårakane stekes. Bruk 2 stekepanner når kakene skal stekes, så går det fortere.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Kutt brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Børst vekk eventuelle jordrester fra soppen og kutt dem i fire båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til grønnsakene er gylne og møre. 
 Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken og kryddermiksen. La det hele trekke frem til servering.
Skyll eller skrell potetene, og grovriv dem på et rivjern. Vend inn osten og krydre godt med salt og pepper (se tips). Press halvparten av potetmassen i en stor stekepanne, og varm den opp til middels høy varme. Tilsett litt olje og smør langs kanten, og snu forsiktig rårakan etter omtrent 3 minutter, eller når den er gyllen på undersiden. Stek videre i omtrent 3 minutter, til den er gyllen på den andre siden. 
Press resten av massen i stekepannen på middels høy varme, og gjenta prosessen, men tilsett litt ny olje og smør. Legg de ferdigstekte potetkakene på en rist, for å bevare sprøheten.
Skyll og finhakk gressløken. Smør hver råraka med ønsket mengde av steinsoppestoen, og topp med de bakte grønnsakene, den syltede løken og gressløken. Server aiolien til retten. 
God middag!