Smak av jul
Glutenfri
Posjert torsk med grønn ertekrem
og ovnsbakte poteter, servert med smørstekt baconRetten har ingen vurdering
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- smør
- vann
- salt
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Grønne erter
125 g
Melk
½–1 dl
Smør
1 ss
Torskefilet
325 g
Vann
1 l
Salt
½ ss
Sjalottløk
1 stk
Bacon
150 g
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 599 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 49 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fisken i en stekepanne med litt smør. Stek da fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp omtrent 1 liter vann og ½ ss salt i en kjele til fisken.
Skyll og del potetene i to. Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Fordel potetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og gulrøttene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
Kok ertene i omtrent 2 minutter, eller til de er gjennomvarme. Sil vannet av ertene, og tilsett ½–1 dl melk og 1 ss smør. Kjør det hele til en glatt krem med en stavmikser, eller i en blender. Smak til med salt.
Skru av varmen på kjelen fra punkt 1, og ha i fisken. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ta fisken ut av vannet, og la den renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 2 ss smør. Stek baconet i 2–3 minutter, til det er lett gyllent. Ha i løken og stek det hele videre i 2–3 minutter.
Vel bekomme!
God middag!