Sticky glaserte svinekjaker servert med krønsjy pak choysalat, jasminris og fritert fivespice løk
Laktosefri

Sticky glaserte svinekjaker

servert med krønsjy pak choysalat, jasminris og fritert fivespice løk
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
19 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
2 stk
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Svinekjaker
300 g
Honning
1 pakke
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Jasminris
135 g
Sjalottløk
1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Five spice
½–1 pakke
Olje
2 dl
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
Koriander
1 bunt
Ingefær
½ bit
Chili
½ stk
Lime
½ stk
Pak choy
1 stk
Agurk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 669 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Skrell ingefæren og hvitløken, og skyll chilien og limen. Finriv skallet på limen (kun det grønne) på et rivjern, og ha det i en skål. Finriv ingefæren og hvitløken, og finhakk chilien. Ha halvparten av ingefæren og chilien i skålen med limeskallet. Åpne posen med svinekjaker, ta vare på kraften i pakken, og del kjakene i to på langs.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i tynne ringer. Ha løkringene i en bolle, og vend inn maisstivelsen. Ha løken over i en tykkbunnet kjele, og dekk den med olje. Varm oljen opp til middels høy varme. Rør i løken av og til, så den blir jevnt stekt. Ta løken forsiktig ut av oljen når den er gyllen og sprø, og legg den på en tallerken med litt kjøkkenpapir. Ha løken i en skål, og krydre med five spice krydderet og litt salt før servering.  
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svinekjakene i omtrent 2 minutter på hver side, til de får en stekeskorpe, og ha dem over på en tallerken. Ha honningen i pannen, og la den bruse på middels høy varme i 1–2 minutter under omrøring. Vend inn ingefæren, chilien og hvitløken (som ikke er i skålen), og la det bruse i honningen i ett minutt. Tilsett kraften fra svinekjakepakken og 1 ss soyasaus. Gi det hele et oppkok, og la glacen småkoke til den tykner. Vend inn kjakene, og smak til med litt saft fra limen og eventuelt mer soyasaus. 
Ha sesam-og chilisausen i skålen fra punkt 1, sammen med saften fra resten av limen. Skyll korianderen, pak choyen, agurken og reddikene. Kutt pak choyen i grove strimler, agurken i lange bånd med en ostehøvel eller mandolin, og reddikene i tynne skiver. Grovhakk korianderen. Ha grønnsakene og korianderen i en salatbolle, vend inn dressingen rett før servering, og topp med sesamfrøene. 
God middag!