Ponzubakt laks med kinakål og edamamebønner, servert med jasminris og chilimajones
Laktosefri

Ponzubakt laks

med kinakål og edamamebønner, servert med jasminris og chilimajones
4.35 (276)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • sukker
  • salt
Jasminris
135 g
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Smør
½ ss
(Melk)
Ingefær
1 bit
Gulrot
1 stk
Delt kinakål
200 g
Lime
1 stk
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Sukker
1 ts
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 831 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland gjerne litt finrevet limeskall (kun det grønne) sammen med kålsalaten for en ekstra frisk smak. Du kan også bake grønnsakene sammen med fisken hvis du ønsker det.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Ha fisken i en ildfast form, og krydre den med litt salt. Fordel ponzusausen og ½ ss smør over fisken. Stek den midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
 Skrell og finriv 1 ts av ingefæren på et rivjern. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler på langs med en skreller, eller grovriv den på et rivjern. Kutt kålen i tynne strimler og del limen i to. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene og kålen i omtrent 3 minutter under omrøring. Skru av varmen og vend inn ingefæren, gulroten, 1 ts sukker og smak til med saft fra limen og litt salt.
 Server ponzusausen fra fiskeformen og chilimajonesen til retten.
God middag!