17. mai-dessert av bærgelé og panna cotta toppet med granateple
Årets fineste dessert lager du på Norges nasjonaldag! Elsket av både liten og stor!
Gir ca. 6 glass
Jordbærgelé:
- 400 g frosne jordbær, ev. bringebær
- 6 gelatinplater
- 1 dl vann
- 4-6 ss flytende honning
- ca. 1 ts sitronsaft
Blåbærgelé:
- 200 g frosne blåbær
- 3 gelatinplater
- ½ dl vann
- 3 ss flytende honning
- ca. ½ ts sitronsaft
Panna cotta:
- 2 gelatinplater
- 3 dl kremfløte
- ½ dl helmelk
- 70 g sukker
- 1 vaniljestang eller ½ ts ekte vaniljepulver
Legg gelatinplatene i kaldt i vann i 5-7 minutter. Varm opp fløten og melken i en kjele på lav varme under omrøring. Det skal ikke koke. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha dem i kjelen, eller rør inn vaniljepulveret hvis du ikke bruker vaniljestang. Klem ut vannet av gelatinplatene, legg platene i fløten og rør til platene har smeltet. Tilsett sukkeret, rør om, og la det stå i 3-4 minutter. Sett kjelen til side, og la blandingen avkjøles.
Hell geléen og panna cottaen lagvis i små glass, slik som på bildet. La glassene stå i kjøleskapet i ca. 1 time mellom hver gang du heller på et nytt lag.
Både geléen og panna cottaen kan varmes opp igjen underveis hvis de stivner før neste lag skal helles i glassene.
Topp desserten med granateplekjerner, blåbær og mynteblader, og server!