3 marinader til grillet kjøtt, fisk og kylling
[Denne oppskriften er en del av Adams ultimate grill-guide. Les Adams 12 tips til å bli en grillkonge her!](Denne oppskriften er en del av Adams ultimate grill-guide. Les Adams 12 tips til å bli en grillkonge her!)
Marinader er med på å gi ekstra smak til kjøttet. Her har du tre enkle marinader til kjøtt, kylling og fisk!
Asiatisk marinade
Du kan bruke denne marinaden til kylling, svin og storfe. Den er også god som saus til grillede rotgrønnsaker etter det er ferdig grillet.
3 ss honning 4 ss olje 1 appelsin 1 ss soyasaus 1 lime
Riv skallet av appelsinen og limen. Bland sammen skallet med saften fra limen og appelsinen i en skål. Ha i resten av ingrediensene og rør godt. La kjøttet marinere i minst 1 time før grilling.
Prøv også: Saus til grillet svin, kylling og storfe
Marinade til fisk
Fisk er best å marinere etter at du er ferdig med å grille det. Denne marinaden passer perfekt til etter-marinering av fisk!
1 bunt dill ½ sitron 4 ss olivenolje 1 ss sesamfrø ½ chili
Finhakk dill og chili, og riv sitronskall (kun det gule). Bland dette med saften av sitronen, olivenolje og sesamfrø. Hell over fisken ved servering.
Hvitløkssmør er også nydelig til grillet fisk!
Marinade til hvitt kjøtt
Denne marinaden er god til svin, kylling og kalkun, men passer også godt til rødt kjøtt.
1 sjalottløk 2 hvitløksfedd 4 ss olivenolje 1 sitron eller lime pepper
Finhakk løk, og riv hvitløk og sitron- eller limeskall på et rivjern. Bland dette sammen med saften fra sitronen eller limen, samt olivenolje og pepper. La kjøttet marinere i minst 1 time før grilling.