5 sunne asiatiske retter
Klar for en sunn og lett start på året? Asiatisk mat byr på friske og spennende smaker og lette retter med få kalorier, uten at det går på bekostning av smak. Med ikoniske asiatiske ingredienser som ingefær, lime, koriander og chili får du perfekt balanserte middager, proppfulle av smak, med lavt kaloriinnhold. Nå har vi satt fem asiatiske retter på menyen, retter med de beste smakene fra Sørøst-Asia. Start året med både sunnhet og ny inspirasjon - og nyt smaken av fjerne strøk, hjemme på ditt eget kjøkken!
Kremet asiatisk fiskesuppe med ponzubakt torsk, pakchoy og svart ris
Denne varmende suppen byr på en herlig kombinasjon av kremet og syrlig. Den delikate torsken, bakt med ponzu, gir et subtilt sitruspreg som hever smaken på suppen. Pak choy gir en sprø tekstur, mens svart ris tilfører både tyngde og en jordnær dybde til retten, og gjør den både mettende og næringsrik.
Laks i teriyakismørsaus med lettsyltede reddiker og potetmos
Her blir sødme og syrlighet balansert på en elegant måte. Den saftige laksen bades i en teriyakismørsaus som gir fylde, mens de lettsyltede reddikene gir en frisk kontrast. Potetmosen binder det hele sammen.
Limeglaserte svinekjaker med pakchoy, brokkoli og fullkornsris
En smakfull rett der møre svinekjaker møter syrlig limeglaze, som fremhever kjøttets naturlige sødme. Grønnsakene, inkludert sprø pakchoy og brokkoli, gir en frisk balanse til retten, mens fullkornsrisen tilfører en rustikk, nøtteaktig undertone som gjør måltidet komplett.
Vietnamesisk biffsalat med syrlige grønnsaker, linser, mynte og peanøtter
En frisk og aromatisk rett med spennende teksturer og smaker. Den saftige biffen matches med syrlige grønnsaker som gir en livlig smak, mens linser gir protein og fylde. Mynte og peanøtter tilfører både aromatisk duft og en sprø kontrast som gjør salaten både spennende og balansert.
Hoisinstekt tofu og fullkornsnudler i spicy chili- og peanøttsaus
En eksplosjon av smak. Den sprø tofuen stekt med hoisinsaus gir en karamellisert sødme, mens fullkornsnudlene er dekket i en spicy chili- og peanøttsaus. Toppet med vårløk og koriander får retten et friskt, grønt løft som balanserer de fyldige smakene.