Adams høstlige plommekake
Noe av det beste med mørke høstkvelder er å kunne kose seg inne i varmen. Kanskje tenne stearinlys, lese en spennende bok og kose seg med ekstra god mat. På slike kvelder må du prøve Adam lune og høstlige plommekake. Med friske plommer og et velsmakende kakelokk, blir denne desserten en garantert suksess.
Adams høstlige plommekake
Du trenger:
- 150 g smør (romtemperert)
- 100 g sukker
- 2 egg
- 1 stk vaniljestang
- 150 g hvetemel
- 150 ml helmelk
- 8 stk plommer
- 3 ss sukker
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Del vaniljestangen i to og skrap ut alle frøene. Pisk frøene sammen med 100 g sukker og 150 g romtemperert smør. Dette skal bli en luftig blanding. Det enkleste er å bruke en kjøkkenmaskin med full hastighet i 10 min.
Tilsett ett og ett egg mens du rører eller kjøkkenmaskinen kjører.
Vend deretter forsiktig inn 150 ml og 150 g hvetemel. Bruk en slikkepot.
Del plommene i to og fjern steinene.
Varm opp en stekepanne og ha i 3 ss sukker og restene av vaniljestangen. Karamelliser plommene i ca 3 min på høy varme. Vær forsiktig!
Fordel plommene i en form og fordel over deigen.
Stek i ovnen i 20-30 min. Deigen skal være gjennomstekt og plommene møre når plommekaken er ferdig.
Server kaken lun sammen med vaniljeis eller vaniljesaus.