Adams råvareskole – Ingefær
Den ser kanskje ikke så merkverdig ut, den lille, brune roten, men det kan vi love deg at den er.
I Kina finnes det et gammelt ordtak: «Om man spiser ingefær hver dag, kommer apotekeren til å dø av sult.» Ingefæren har nemlig i tusenvis av år blitt brukt som medisin. Den sies blant annet å være bra for hjertet, magen, leddene og hjernen. Også er den jo utrolig god å lage mat med. Ingefæren har en gitt plass i det asiatiske kjøkken, men den har også blitt populær i Norge de seneste årene. I woken, i ramensuppen, i curryretten. Og hva hadde pepperkaken, eller gingerbread, som det heter på engelsk, vært uten ingefæren?
Tips! Om du vil slippe å bli forkjølet, anbefales en liten ingefærshot hver morgen. Ingefær sies å forsterke immunforsvaret. Også smaker den jo supergodt!
Med Juniorkokken-kassen vil vi inkludere og engasjere barn i matlagingen. Klikk her for å lese mer om Juniorkokken.