Adams råvareskole – Panering
Kyllingnuggets med cornflakes, fiskepinner med sprø skorpe eller svineschnitzel. Panering er en teknikk som bringer frem det beste i mange råvarer.
Å panere betyr å ha matvaren som du skal bruke i en blanding, som oftest mel og krydder, eller strøkavring, som nesten er det samme som tørre brødsmuler, før du steker den. Når matvaren stekes, danner paneringen raskt en sprø skorpe som holder på saftigheten i det som er innenfor. Det er vanligst å panere fisk, kylling og svinekjøtt. Dette er en enkel og smaksrik middag som fort kan overbevise de som tror at de ikke liker fisk. Ordet panering kommer fra fransk, og betyr rett og slett «dekke med et lag av knust brød». Du kan panere fisk og kjøtt i alt fra strøkavring, brødsmuler, pankomel, knust knekkebrød, krutonger og sesamfrø, til linfrø – for å nevne noe. Men hele poenget med å panere er nettopp å gi råvaren en sprø skorpe.
Tips: Neste gang du skal ha fisk til middag, prøv å panere den med Cornflakes!
«Adams råvareskole» er en del av Juniorkokken-kassen. I uke 16 kan du blant annet få kylling panert i popcorn! Se hva som står på menyen i Juniorkokken i ukene fremover på Min side.