Adams saftige eplekake!
En god, norsk eplekake er alltid en sikker vinner – både som dessert, i kaffebesøk eller en liten godbit når du vil unne deg noe ekstra godt. Den kan serveres både varm og kald, og med godt tilbehør. Denne eplekaken er perfekt å lage dersom du har litt epler liggende. Resten av ingrediensene er nemlig typiske råvarer du har liggende hjemme!
Til eplekaken trenger du:
- 3-4 epler, bruk helst røde
- 180 g sukker
- 180 g smør (romtemperert)
- 2 egg (romtemperert)
- 0,5 dl melk (du kan bruke laktosefri melk)
- 120 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2-3 ss kanel og sukker
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Skrell eplene og fjern kjernen. Del eplene i smale båter.
- Rør sukker og smør sammen til en luftig blanding.
- Tilsett ett og ett egg, og rør godt sammen.
- Ha i mel og bakepulver, og rør til du har en jevn og klumpfri røre.
- Spe på med litt melk dersom røren er litt tykk.
- Ha røren over i en smurt kakeform 24cm i diameter, eller en mindre ildfast form.
- Bland sammen kanel og sukker i en skål.
- Dypp eplebåtene i blandinger før du plasserer dem på toppen av kaken. Strø resten av kanel- og sukkerblandingen over kaken.
- Stek i ovnen i ca. 30 min. Følg godt med, for kaken kan blir ferdig før. Bruk en stekepinne dersom du er usikker på når kaken er ferdig. Stikk den forsiktig inn i kaken, og la kaken stå litt lenger dersom det er deig på stekepinnen.
- Server kaken varm med vaniljeis eller yoghurt.