Appelsinkake gir vårstemning

Denne kaken er enkel og rask å lage. I tillegg smaker den friskt og godt. Vi garanterer vårstemning!

Du trenger:

  • 300 g smør (mykt/romtemperert)
  • 3 dl sukker (hvis bruk av sukkererstatninger, reduser mengden)
  • 5 stk egg
  • 3-4 appelsiner – finrevet skall av 1 stk appelsin (kun det ytterste skallet)
  • 0,75 dl presset appelsinsaft
  • 1 1⁄2 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel (evt. speltmel
  • presset appelsinsaft av 1-2 stk appelsin (til etter steking)

Glasur:

  • 2 dl melis (kan også bruke litt nøytral kremost, reduser da litt av mengden melis)
  • 1 1⁄2 ss presset appelsinsaft
  • finrevet skall av 1 appelsin (kun det ytterste skallet)
  • Slik gjør du:
  • ør smør og sukker til det er hvitt og kremaktig. Rør så inn ett og ett egg, der du rører sammen røren mellom hvert egg.
  • Tilsett appelsinsaften og finrevet skall. Sikt sammen bakepulver og mel, og rør det forsiktig inn.
  • Fyll røren i en godt smurt form, springform eller brødform – ikke for stor. Sett kaken på nederste rille i stekeovnen og stek ved 175 °C i ca. 50 minutter.
  • Stikk flere små hull i kaken med en pinne og hell så presset appelsinsaft over hullene. Avkjøl kaken på rist.
  • Rør ut melis med appelsinsaft til glasur og fordel den over kaken, evt. ha i 2-3 ss kremost.
  • Hinnefrie appelsinbåter og strimler av appelsinskall er smakfullt tilbehør og dekorativ pynt.

Hva med deilig appelsinmarmelade til? Oppskriften finner du her!