Appelsinkake gir vårstemning
Denne kaken er enkel og rask å lage. I tillegg smaker den friskt og godt. Vi garanterer vårstemning!
Du trenger:
- 300 g smør (mykt/romtemperert)
- 3 dl sukker (hvis bruk av sukkererstatninger, reduser mengden)
- 5 stk egg
- 3-4 appelsiner – finrevet skall av 1 stk appelsin (kun det ytterste skallet)
- 0,75 dl presset appelsinsaft
- 1 1⁄2 ts bakepulver
- 6 dl hvetemel (evt. speltmel
- presset appelsinsaft av 1-2 stk appelsin (til etter steking)
Glasur:
- 2 dl melis (kan også bruke litt nøytral kremost, reduser da litt av mengden melis)
- 1 1⁄2 ss presset appelsinsaft
- finrevet skall av 1 appelsin (kun det ytterste skallet)
- Slik gjør du:
- ør smør og sukker til det er hvitt og kremaktig. Rør så inn ett og ett egg, der du rører sammen røren mellom hvert egg.
- Tilsett appelsinsaften og finrevet skall. Sikt sammen bakepulver og mel, og rør det forsiktig inn.
- Fyll røren i en godt smurt form, springform eller brødform – ikke for stor. Sett kaken på nederste rille i stekeovnen og stek ved 175 °C i ca. 50 minutter.
- Stikk flere små hull i kaken med en pinne og hell så presset appelsinsaft over hullene. Avkjøl kaken på rist.
- Rør ut melis med appelsinsaft til glasur og fordel den over kaken, evt. ha i 2-3 ss kremost.
- Hinnefrie appelsinbåter og strimler av appelsinskall er smakfullt tilbehør og dekorativ pynt.
Hva med deilig appelsinmarmelade til? Oppskriften finner du her!