Barnas favoritt: Mulligatawny!
Vår siste vinner fra oppskriftskonkurransen i høst var Hege Beck med sin Mulligatawnysuppe. Vi synes denne var supergod på smak, og ønsker selvsagt å dele den med dere også!
Mulligatawny-suppe
Ingredienser
- Bakepotet
- Gul løk
- Gulrot
- Helmelk
- Kyllingbryst
- Sjampinjong
- Stangselleri
- Hvetemel
- Hønsebuljong
- Karri
- Pepper
- Salt
- Smør
- Vann
Slik gjør du
- Finhakk 1 stk gul løk, og del opp 6 stk sjampinjong i båter. Stek så sjampinjong og løk i en tykkbunnet kjele i 4 ss smør til sjampinjongen har fått en fin brunfarge.
- Skrell 2 stk bakepotet, og del opp i terninger. Riv 3 stk gulrot og 1/2 stk stangselleri med et rivjern. Ha grønnsakene i kjelen med sjampinjongen, og stek i et lite minutt. Dryss så over 4 ss hvetemel, og stek videre i ett minutt. Spe så på med 1 l vann og 1/2 l helmelk, og tilsett 1 terning hønsebuljong. Smak til med ca 2 ss karri og litt salt og pepper.
- Skjær ca 500 g kyllingbryst i skiver (omtrent 2 cm tykkelse), og la kyllingen trekke i suppen i 7-8 minutter. Serveres direkte!
- God torsdag alle sammen! Frister det med råvarer til Mulligatawny og andre godsaker? Bestill din matkasse i dag!