Bruk opp hvitløksrestene – lag hvitløksbrød!
Hvitløk er en råvare det fort blir rester av, og derfor er det greit å kunne noen triks for å bruke opp alt. Hvitløksbrød er derfor en god idé! Det er enkelt å lage og smaker fortreffelig som tilbehør til middag. Vår oppskrift får du her
Til hvitløksbrødet trenger du:
- 1 baguette, et halvt brød eller noen rundstykker
- 2 fedd hvitløk
- En bunt persille
- 50 gr smør, romtemperert
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 175 grader. Finhakk hvitløksfeddene og en bunt persille, og bland dette sammen med smøret i en liten skål. Skjær noen dype snitt i baguetten, brødet eller rundstykkene, men pass på å ikke skjære helt gjennom. Fyll hvitløkssmør ned i snittene. Bruk så mye du selv ønsker. Stek hvitløksbrødet i ovnen i 10-12 min. Server hvitløksbrødet som tilbehør til middagen eller nyt det alene.
Tips!
Dersom du har mer til overs av hvitløkssmøret er dette veldig godt å bruke til middagen. Du kan ha det i ildfaste former med grønnsaker eller du kan servere det ved siden av varmt kjøtt. Ta derfor vare på restene!