Chipotlekrydret ribbe med spicy rødkålsalsa, rømme, maistortillas og stekte poteter med mais og vårløk
Julemiddager betyr ofte rester. Vi i Adams Matkasse er opptatte av at man skal kaste minst mulig mat, og har derfor laget noen oppskrifter der alt fra beinrester fra pinnekjøtt til kokte poteter får nytt liv.
2 porsjoner.
Spicy rødkålsalsa
- Rødkålrester, 200 g
- Grønn chili, 1 stk
- Banansjalottløk, 1 stk
- Lime, 1 stk
- Salt
- Olje
1. Skrell banansjalottløken. Finhakk chilien og banansjalottløken.
2. Varm opp en liten kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken til den er blank. Tilsett rødkålen, og varm den opp under omrøring. Smak til med saft fra limen og litt salt.
3. La rødkålsalsen stå på lav varme frem til servering.
Chipotlekrydret ribbe
- Ribberester uten bein, 200 g
- Chipotlekrydder (evt. tacokrydder), 1 pk
1. Skjær kjøttet i terninger. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kjøttet til det har fått en gyllenbrun farge. Tilsett chipotlekrydderet og litt salt mot slutten av steketiden.
Stekte potetskiver med mais og vårløk
- Ferdigkokte poteter, 4-5 stk
- Mais, 1 boks
- Vårløk, 2 stilker
- Salt
- Pepper
- Olje
1. Kutt potetene i terninger, og finhakk vårløken.
2. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek potetene i 2-3 minutter, til de har fått en gyllenbrun farge. Tilsett maisen og vårløken, og stek videre i noen minutter.
Server retten med rømme og maistortillas.