Denne epledesserten MÅ du prøve!

Nå har sesongen for norske epler akkurat startet. Selv om den offisielle Epledagen i Norge er 17. oktober, har vi snikstartet litt med disse deilige, blanke, saftige, syrlige og sprø fruktene.

Epler er knallgode alene, i fruktsalat, på brødskiven, som syltetøy, til middagsmaten, til juice, til kaker og til desserter. Med andre ord, epler er godt til alt. Det synes Adam også, og derfor har han satt sammen en deilig epledessert til dere. Velbekommet!

Norske epler bakt med salt karamell og nøtter!

Ingredienser:

  • 4 stk store norske epler
  • 4 dl sukker
  • 1 dl fløte
  • 100 g smør
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 160 grader.
  2. Ha sukkeret i en panne, og la det smelte til det er gyllenbrunt i fargen.
  3. Tilsett så fløte og kok ut karamellen.
  4. Tilsett litt og litt smør og rør godt inn sammen med saltet.
  5. Skrell eplene, og vend de godt inn i karamellen. Vær forsiktig, karamellen er veldig varm!
  6. Ha så dette over i en ildfast form, og bak i ovnen i ca. 40 minutter. Knus litt av dine favorittnøtter og strø over eplene.

Tips: Server gjerne med rømme, yoghurt eller is! Eple bakt med salt karamell og nøtter!

Sjekk ut Fruktkassen vår, så kan du også få deilige norske epler Nyt norske epler!