Disse tre spirene må du smake på nå
Grønne vitaminbomber
Brokkolispirer anses som en komplett matkilde siden de inneholder alle de essensielle aminosyrene. Ifølge Helsekostopplysningen har brokkolispirer 50 ganger mer glukorafarin enn den modne brokkolien, et stoff som har blodtrykksenkende virkning, og spirene kan derfor trolig beskytte mot hjerte- og karsykdom.
De inneholder også mineralene kalium, kalsium, jern, magnesium, natrium, sink, fosfor, folsyre og svovel, samt vitaminene A, B, C, D, E og K.
Brønnkarse
Brønnkarse har en pikant, skarp smak, og brukes som krydder og dekorasjon til salater, grønnsaksretter og kjøtt. Brønnkarse skal være friske i fargen, saftig og sterktduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.
Bladene til brønnkarsen har et høyt innhold av kalsium, fosfor og jern, og er i tillegg en av de mest jodrike vekstene vi kjenner.
Rosmarin
Denne urten blir ofte brukt som smakstilsetter på kjøtt og fisk – og da spesielt når det er lam på menyen.
Rosmarin er siden oldtiden blitt hyllet for sine medisinske egenskaper, og skal visstnok kunne stimulere leveren og påvirke kroppens evne til å bli kvitt avfallsstoffer.
Urten er også rik på kostfiber, vitamin C og B-vitaminet folat, samt mineralene kalsium, magnesium og jern.