Eplechutney med ingefær og chili
Når de norske eplene er i sesong, er det bare å bruke de så mye man kan. De syrlige og søte hardangereplene passer utmerkt å lage chutney av. Her har vi brukt ingefær og chili som smakskombinasjon.
Du trenger
- 3 norske hardangerepler, eller en annen fast eplesort
- 3 ss flytende honning
- 1–2 ss ingefær
- ½ rød chili
Slik gjør du:
- Skrell eplene, og fjern kjernen. Kutt eplene i terninger.
- Varm opp en kjele til middels varme, og ha i honningen. Kok honningen til den er gyllen og karamellisert. Ha i eplebitene, og la det småkoke i 4–5 minutter.
- Bruk en skje til å skrelle ingefæren, og riv den på et rivjern. Finhakk chilien, og fjern frøene hvis du ikke ønsker at chutneyen skal bli for sterk. Ha ingefæren og chilien i kjelen med eplene, og kok videre i 3–4 minutter.
Tips!
Denne chutneyen bør spises fersk, men holder seg greit i kjøleskapet i et par dager. Server den til for eksempel grillet svinekjøtt, eller til modne oster.
Få tips til hvordan du best kan smake deg gjennom Hardanger i vår Hardanger-guide.