Fastelavnsboller med bringebærkrem!
I år er fastelavn og morsdagen på samme dag, og da passer det perfekt med nystekte boller fylt med deilig krem!
Ingredienser (ca. 12 boller)
- 2,5 dl helmelk
- 500 g hvetemel
- 75 g sukker
- 1 egg
- 30 g gjær
- 1 klype salt
- ½ ts kardemomme
- 75 g smør
Bland alle ingrediensene (bortsett fra smøret) sammen i en bolle, og la deigen stå i noen minutter. Skjær smøret i terninger, og la det bli romtemperert. Ha smøret i deigen, litt og litt, under omrøring. La blenderen gå på laveste tempo i 3-4 minutter, og øk deretter tempoet gradvis i 1-2 minutter. La deigen heve i ca. 1,5 time. Rull deigen ut til boller, og la bollene etterheve i ca. 1 time under kjøkkenhåndkle. Pensle bollene med litt melk, og stek dem i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter.
Fyll: Krem med bringebær
- 2 dl fløte
- 4 ss bringebærsyltetøy eller rørte bringebær
Pisk fløten til krem, og vend deretter inn bringebærsyltetøyet. Skjær bollene i to, smør et lite lag med syltetøy på bunnen, og smør bringebærkremen på lokket. Legg de to bolledelene sammen, og server!
Tips! Prøv krem med sjokolade!
- 2 dl fløte
- 50 g revet mørk sjokolade
Riv sjokoladen på et rivjern. Pisk fløten til krem, og vend den revne sjokoladen inn i kremen. Skjær bollene i to, og fyll dem med sjokoladekremen.
Prøv også å lag en sunn dessert som denne med sitrusfrukter: spicy-sitrusskal