Fennikel- og eplechutney
En chutney tar litt tid å lage, men er verdt å vente på. Den passer til alt fra modne oster til nygrillet kjøtt.
- 1 løk
- 1 eple
- 2 fennikler
- Olje
- ¼ ts salt
- ½ dl sukker
- Chiliflak
- 6–7 dl vann
- 2 ss eplesidereddik
Skrell løken, og kutt løken, eplet og fennikelen i terninger. Varm opp en kjele til lav varme, og ha i litt olje, fennikelen og saltet. Stek fennikelen i 10–15 minutter, til den er myk og gyllen. Varm opp kjelen til middels varme, og tilsett løken, eplet, sukkeret og ønsket mengde av chiliflakene. Stek blandingen i 10 minutter til. Tilsett vannet, og la det hele småkoke i omtrent 60 minutter. Rør om underveis slik at det ikke svir seg. Bland inn eddiken når chutneyen har tyknet. Kok opp, og ha chutneyen over på steriliserte syltetøyglass.