Frisk pastasalat med kylling og eple
Noen dager er det godt med en enkel og lett middag, og hva passer da bedre enn en god salat? Lag en ekstra porsjon og spis resten til lunsj dagen etter! Det fine med salater, er at du kan bruke alle dine favoritt grønnsaker! Kombinasjonene er mange! Her får du oppskriften på en av våre favoritter.
Til vår favorittsalat trenger du:
- 2-3 porsjoner
- 3 dl ferdigkokt pasta
- 400 g kyllingfilet
- 100 g aspargesbønner
- 1 stk eple
- ½ spisspaprika
- ½ rødløk
- 1 liten pk ruccola
- 1 ss akasiehonning
- En neve nøtter
- En neve koriander
- ½ sitron
- Salt
- epper
- Olivenolje
Slik gjør du:
Kok opp pasta og la denne kjøle seg ned. Følg fremgangsmåten på pakken til pastaen. Bruk gjerne fullkornspasta. Skjær opp kyllingen i strimler. Kok aspargesbønner i en kjele med vann i ca. 4 minutter. Kutt opp eple, spisspaprika og rødløk i mindre biter. Bland dette sammen i en bolle og tilsett ruccola. Krydre kyllingstrimlene med salt og pepper. Stek dem i en stekepanne med litt olje til de er helt gjennomstekt. Tilsett 1 ss akasiehonning mot slutten av stekingen. Grovhakk en neve nøtter og koriander. Bland pasta, aspargesbønner, kylling, nøtter og koriander sammen med salaten. Vend inn 3 ss olivenolje. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.