Grillet nykål med ostedressing

Nykål er en av sommerens best grønnsaker! Når den grilles, blir den bare enda bedre, og den litt søtlige kålsmaken blir enda søtere. Det er også noe herlig retro med kål og ostesaus som tar deg rett tilbake til barndommen.

Denne grillede nykålen med ostedressing passer perfekt som tilbehør til grillmaten!
Eller du kan doble oppskriften, og servere den som en liten rett for seg selv.

Ostedressing

100 g revet parmesan
2 dl rømme
10 g finhakket kørvel
Sitron
Salt
Pepper

Bland parmesanen, rømmen og kjørvelen sammen i en skål, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.

Grillet nykål

1 stk nykål
2 ss olje
1 ts salt
1/2 ts kvernet pepper

Skyll kålen i kaldt vann og kutt den i fire båter. Pensle kålens snittflater med litt olje og krydre med salt og pepper. Grill kålbåtene på direkte varme til de har fått en gyllen grillfarge. Snu deretter kålbåtene og gjenta til båtene har en gyllen farge på alle sider. Hold båtene varme på indirekte varme frem til servering. Server nykålbåtene med ostedressingen.


Er du på jakt etter flere gode tips til grillmiddagen, har vi samlet alle våre grilloppskrifter her.