Grillmarinade til grønnsaker
Når du griller grønnsaker får de røkt, og søtlig smak som smaker godt med de aller fleste krydder, urter og oljer. Det er ingen regler, og det å prøve seg frem lærer man mye av. Hvis du er glad i både kanel og gulrøtter eller elsker fennikel og karve så bytt ut timianen med de krydderne. Hvis du vil ha en litt friskere marinade kan du bytte ut honningen med sitron og friske urter.
Her er noen triks å merke seg når du skal sette sammen din egen marinade
- Olje gir den perfekte grillede overflate
- Balsamicoeddik eller sirup i marinader gir grønnsakene en søt og dyp smak
- Dijonsennep gir grønnsakene en sterk og pikant smak, og den tykner også marinaden
- Honning gir marinader et hint av sødme og lager en flott karamellisering
Grillmarinade med honning og sennep
1 dl olje
½ dl balsamicoeddik
3 ss dijonennep
3 ss honning
1 ½ ts timian
1 fedd hvitløk
1 ts salt
½ ts pepper
Skrell og finhakk hvitløken. Bland alt sammen, og oppbevar marinaden i en lufttett beholder hvis du ikke skal bruke den med en gang.
Denne marinaden kan du med fordel pensle på alle mulige slags grønnsaker. Det er bare å eksperimentere og prøve seg frem.