Hjemmelagde vårruller – en middagsfavoritt!
Hjemmelagde vårruller er en middagsrett som alltid er populær i våre matkasser! Følg oppskriften på hjemmelagde vårruller med mangosalat her, og vi garanterer deg en skikkelig vinner på middagsbordet. Du kan også selv variere innholdet i vårrullene. Vårruller er derfor en veldig fin middagsrett å lage for å bruke opp grønnsaker man har liggende hjemme.
Til de hjemmelagde vårrullene og mangosalaten trenger du:
2-3 porsjoner
- 100 g gulrot
- ¼ hodekål
- ½ gul løk
- En liten bunt koriander
- 300-400 g svine- eller storfekjøttdeig
- 1 egg
- ½ pakke vårrullplater
- ½ agurk
- ½ isbergsalat
- 1 mango
- Søt chilisaus
- Chiliflakes
- Salt
- Pepper
Slik gjør du:
- Skrell gulrot og gul løk. Riv gulroten, løken og hodekålen på et rivjern. Finhakk koriander.
- Varm en stekepanne med litt olje til full varme.
- Stek kjøttdeigen på hver side til det har dannet seg en stekeskorpe. Hakk deretter kjøttdeigen, og stek videre i ca. 3 minutter.
- Tilsett gulrot, løk og hodekål, og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Smak til med koriander, chiliflakes og salt.
- Knekk 1 egg i en skål, og pisk det sammen med en gaffel.
- Fordel ½ pakke vårrullplater utover kjøkkenbenken. Ha 2-3 ss kjøtt- og grønnsaksfyll på hver plate. Pensle kantene med litt egg, og rull deigen over fyllet.
- Brett inn sidekantene, og avslutt med å brette inn den øverste kanten
- Varm en wokpanne eller en dyp stekepanne med 1 dl olje til middels varme. Test en bit av vårrullplatene; freser den i pannen, har oljen riktig temperatur.
- Stek ca 4 vårruller av gangen i 2-3 minutte, eller til de er sprø og gyllenbrune. Snu dem jevnlig under stekingen.
Mangosalat:
- Kutt agurk og isbergsalat i strimler.
- Skrell og kutt mango i terninger.
- Ha grønnsakene i en serveringsskål, og topp med litt olivenolje, salt og pepper.
- Server vårullene sammen med mangosalat og søt chilisaus.