Hjemmelaget five spice-krydder
Femkrydder er en kinesisk krydderblanding som består av fem krydder: Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og szechuan-pepper. Krydderblandingen er mye brukt i Kina og Vietnam, og passer perfekt som rub til kylling og annet kjøtt. Her har du en oppskrift på hjemmelaget five spice-krydder.
Du trenger:
(blir ca 2 ss krydder)
- 2 ts fennikelfrø
- 2 ts hel szechuan-pepper
- 2 ts malt kanel
- 2 ts malt stjerneanis
- 2 ts malt nellik
Slik gjør du:
- Rist fennikelfrø og pepper i en tørr stekepanne på lav til middels varme i ca 3 minutter, til aromaen fra krydderet begynner å frigjøres.
- Mal fennikelfrø og pepper i en krydderkvern eller morter. Kaffekvern kan du også bruke.
- Bland alle krydrene sammen, og oppbevar på glass med lokk.