Hjemmelaget tomatsalsa
Server hjemmelaget salsa til venner og familie året rundt. Smak deg frem til den varianten som passer deg og din familie best. Du kan variere smaken med for eksempel ananas, mais eller lime.
- 2 ½ kg tomater
- 5 grønne chilier
- 3 jalapenoer
- 2 løk
- 3 hvitøksfedd
- 1 bunt koriander
- 2 ½ dl eplesidereddik
- Salt
- Pepper
- Sukker
- Oregano
- Spisskummen
- Olje
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist chiliene og jalapenoene. Kok opp en kjele med vann. Bruk en kniv, og lag et kryss i bunnen av hver av tomatene. Kok dem i 1 minutt, og legg dem over i et isbad. Fjern skallet. Skrell løken og hvitløken. Finhakk løken, hvitløken og korianderen. Du kan også ha dem i en blender hvis du vil. Varm opp en stekepanne med høye kanter, eller en kjele, til middels høy varme, og ha i litt olje. Bland inn løken, hvitløken, korianderen og eddiken. Kok opp, og la det hele småkoke i 30 minutter. Smak til med sukker, salt, pepper, oregano og spisskummen underveis. Ha salsaen over på steriliserte Norgesglass, eller andre beholdere, og avkjøl dem.