Hjemmelaget tomatsuppe i en fei!
Her har du oppskrift til en rask, enkel og supergod hjemmelaget tomatsuppe. Ved bruk av hakkede tomater av god kvalitet, modne ferske tomater og et hint av worchestershiresaus blir dette en svært smakfull og sunn tomatsuppe. Miks suppen sammen i blenderen så går det unna i en fei.
Se også: Slik skreller og kutter du avokado
Ingredienser (4 porsjoner)
– olivenolje – 1 sjalottløk, finhakket – 1 fedd hvitløk, finhakket – 1/2 rød chili, finhakket – 2 bokser grovhakkede hermetiske tomater – 2 store modne tomater – 2 ss tomatpuré – 5-7 dl vann med grønnsaksbuljong/kyllingkraft – 2 ts sukker – 1 dl fløte, gresk yoghurt eller kokosmelk – noen dråper worcestershiresaus – salt og pepper etter smak og 2 håndfuller fersk basilikum
Les også: Tomatsalaten som passer til alt
Slik gjør du:
Ha den finhakkede løken, hvitløken og chilien i en gryte, og surr på middels varme sammen med litt olivenolje til løken er blank.
Tilsett tomatpuré, og stek i et par minutter.
Kok opp vannet med buljong eller kyllingkraft, evt. ha kokende vann klart fra en vannkoker.
Tilsett tomatboksene og 2 ts sukker i gryten, og la det småputre i ca. 5 minutter.
Tilsett rundt halvparten av buljongvannet i gryta og rør sammen. Ha det hele over i en blender og mos så du får en glatt konsistens (evt. bruk en stavmikser).
Hell suppen tilbake i gryten når den er jevn, og tilsett ønsket mengde buljong etter hvilken konsistens du ønsker på suppen. Ha deretter i 1 dl fløte, yoghurt eller kokosmelk.
Til slutt har du i noen dråper med worchestershiresaus (kan sløyfes!). La dette få koke i noen minutter. Smak eventuelt til med mer fløte, salt og pepper. Ferske urter som timian, basilikum eller oregano kan du ha i mot slutten av koketiden.
Server gjerne suppen med revet parmesan og ferske grove rundstykker til.