Hjemmelaget urtemajones

Hjemmelaget urtemajones passer til det meste. Prøv deg frem med ulike smaker, og bruk det du har på kjøkkenet fra før. Lag for eksempel urtemajones med gressløk og persille til fisk. Estragon og timian passer til kylling, og rosmarin og oregano til storfe.

  • 1 romtemperert eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts sitronsaft eller eplesidereddik
  • 1 hvitløksfedd
  • Urter
  • 2 dl nøytral olje
  • Salt
  • Pepper


Skill eggeplommen fra eggehviten. Visp sammen eggeplommen, dijonsennepen, sitronsaften eller eplesidereddiken og litt salt i en bolle. Spe på med oljen, litt og litt, under omrøring, til majonesen er glatt og tykk. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og finhakk urtene. Vend hvitløken og urtene inn med majonesen, og smak eventuelt til med mer av sitronsaften eller eple­sidereddiken, salt og pepper.


Tips! Bruk gjerne en stavmikser om du har det. Ha eggeplommen, dijonsennepen, sitronsaften eller eddiken, salt, pepper, urtene og hvitløken i et desilitermål. Spe på med oljen, litt og litt, mens du kjører blandingen jevn med en stavmikser.