Imponer med hjemmelaget paprikasaus til kotelettene!
Få ting passer bedre på grillen enn koteletter. I denne oppskriften spriter vi opp den klassiske grillretten med en ellevill paprikasaus og en supersunn byggkornsalat med brokkoli. Fyr opp grillen og kos deg!
Les også: Saftig sitronmarinert kylling med grillet asparges
Ingredienser for fire porsjoner:
- 2 pakker svinekoteletter
- 1 brokkoli
- 1 pakke byggkorn
- 1 gul løk
- 1 pakke hønsebuljong
- 2 hvitløksfedd
- 1 lime
- 2 ss sitruskrydder
- 2 paprika
- 3 ss olivenolje
- 4 liter vann
- salt
- pepper
Les også: Sunne og lette favoritter på grillen!
Slik gjør du:
- Kok opp 2 liter vann i en kjele. Ha byggkornet i det kokende vannet og la grynene få et raskt oppkok. Skru ned varmen og kok på svak varme under lokk i 18–20 minutter. Hell av vannet før servering.
- Finhakk løken. Rens og skjær paprikaen i små biter. Skrell og press det ene hvitløksfeddet.
- Stek løken, paprikaen og hvitløksfeddet i en kjele på middels høy varme i litt solsikkeolje til løken er blank. Tilsett 2,5 dl vann og hønsebuljong. La blandingen koke i 8–10 minutter. Kjør deretter sausen sammen med en stavmikser eller i en blender og smak til med salt og pepper. Ha sausen tilbake i kjelen og la den småkoke mens du klargjør resten av retten.
- Hvis du ikke vil grille kotelettene kan du hoppe over dette punktet. Grill svinekotelettene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
- Stek kotelettene på middels høy varme i litt solsikkeolje i 3–4 minutter på hver side eller til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydder, litt salt og pepper.
- Del brokkolien i små buketter, og skrell og press det siste hvitløksfeddet. Stek brokkolibukettene på høy varme i litt solsikkeolje til de er gylne i fargen. Tilsett hvitløken og stek i et lite minutt. Bland brokkoli og hvitløk med det ferdigkokte byggkornet, og smak til med saften fra en lime, litt olivenolje, salt og pepper. Les også: Spicy koteletter med hjemmelaget potetsalat