Imponer med sjokolademuffins!
De aller fleste liker muffins, og med mange festlige anledninger i mai er sjokolademuffins et trygt og ikke minst kjempegodt bakverk som du kan briljere med. I tillegg til grunnoppskriften har vi lagt ved en oppskrift på sjokoladefrosting som du kan toppe muffinsene med, men husk at det går helt fint an å bruke vanlig glasur også!
Ingredienser (Holder til ca 12-13 normale cupcakes)
120 g smør 2 dl sukker 2 egg 3 dl mel 1 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 2 ss bakekakao 1 dl melk 100 g (1 plate) kokesjokolade
Slik gjør du:
- Rør smøret og sukkeret godt sammen.
- Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg.
- Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao, for deretter å mikse den inn i røren, vekselvis med melk.
- Til slutt kan du hakke kokesjokoladen i små biter og tilsette disse i røren.
- Stek muffinsene ved 180 grader i 15–20 minutter.
Sjokoladefrosting
Ingredienser
150 g smør 3 dl melis 2 eggeplommer 2 ts vaniljeessens 150 g kokesjokolade 2 ss bakekakao
Slik gjør du:
- Bland sammen kakaopulver og melis.
- Miks deretter smøret sammen med kakao- og melisblandingen.
- Skill eggeplommene fra eggehviten og tilsett eggeplommene i røren.
- Smelt kokesjokolade i vannbad og bland dette inn. Med vannbad menes det at du har kokesjokoladen i en separat bolle som du plasserer i en kjele med vann. Kok vannet opp, og rør om mens kokesjokoladen gradvis smeltes.
- Til slutt kan du tilsette vaniljessensen.