Jamaikansk mangokylling med basmatiris, wokgrønnsaker og koriander
Nå som kveldene er mørke passer det utmerket å drømme seg litt bort til varmere strøk. Vi har satt sammen en nydelig gryte med inspirasjon fra Jamaika.
Til 4 porsjoner:
- Basmatiris (3 dl)
- Karripulver (1,5 ts)
- Koriander, finhakket (en bunt)
- Kyllinglårfilet (600g)
- Lime (1)
- Mangopuré (2 små bokser)
- Wokmiks (1 pakke)
- Olje
- Pepper
- Salt
- Tilbered basmatirisen. Ha i litt salt.
- Skjær ca 600 g kyllinglårfilet i grove biter. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca 6 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Skru ned varmen til middels, og rør inn 2 bokser mangopuré, 1,5 ts karripulver og saften fra 1/2 stk lime. Smak til med salt og pepper.
- Varm opp en stor wokpanne eller en stekepanne med litt olje til høy varme. Wok 1 pk wokmiks i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Smak til med saften fra 1/2 stk lime, og topp retten med 1 pk finhakket koriander ved servering.
Les også: Slik presser du mest saft ut av lime og sitron
Tips! Mariner kyllingen med mangoblandingen og grill den i 30-60 sekunder på direkte varme. Grill videre på indirekte varme til kyllingen er gjennomstekt.