Kakao som varmer ekstra godt!
Ingenting slår en god og varm kopp med kakao om vinteren. Litt chili i koppen gir et ekstra sting til sjokoladesmaken, og varmer enda litt mer på en kald dag!
Til vanlig kakao trenger du dette:
(oppskriften er til 4 kopper kakao)
- 200 g mørk sjokolade 70% (evt. mørk sjokolade med smak)
- 2 ss smør
- 2 ss fløte
- ca. 8 dl melk (gjerne h-melk)
Slik gjør du:
- Hakk opp sjokoladen i mindre biter, og varm langsomt opp sammen med 2 ss smør
- Når sjokoladen har smeltet rører du inn 2 ss fløte, før du heller melken i gradvis under omrøring – bruk gjerne visp
- Skal du ha smakstilsettinger tilsetter du dette nå
- Behold platen på varmen, men rør jevnlig så den ikke sitter seg fast. Bruk gjerne en tresleiv
- Når kakaoen er i ønskelig temperatur, tar du den av platen og heller i kopper
- Tilsett ønsket topping
Med chili og vanilje:
- 1/2 finhakket chili
- 1/2 ts ekte vaniljepulver (evt. vailjestang)
Med chili og marshmallows:
- 1/2 finhakket chili
- minimarshmellows (så mange du ønsker)
Med appelsin og kanel:
- 1-2 kanelstenger eller 1 ss kanelkrydder
- skallet fra 1/2 stk appelsin (kun det ytterste, gule laget)
Med nøtter og salt:
- 1 dl finhakkede nøtter (mandler, hassel eller pistasje)
- kremtopping (fløtekrem) med havsalt og kanel