Kandiserte sitrusskall
I stedet for å kaste appelsinskallet i påsken kan du lage et velsmakende og morsomt alternativ til påskegodt!
Ingredienser
- appelsiner
- valgfrie sitrusfrukter
- sukker
Vask fruktene. Kutt av toppen og bunnen på fruktene, og kutt et snitt i skallet slik at det kan deles i fire like store deler. Riv skallet av fruktene, kutt skallet i ca. 1 cm tynne strimler, og fjern det du klarer av det hvite på baksiden av skallet. Etter koking er det lettere å fjerne mer.
Legg fruktskallstrimlene i en kjele (bruk separate kjeler, hvis du bruker ulike frukter), dekk dem med vann, og kok opp. Sil av vannet, og gjenta kokingen 3-4 ganger. Dette fjerner den bitre smaken i skallet.
Sil av vannet etter den siste kokingen.
Tilsett sukker og vann i kjelen. En god tommelfingerregel er å bruke tre deler vann og to deler sukker. Begynn gjerne med 3 dl vann og 2 dl sukker. Kok opp, og la strimlene småkoke i sukkerlaken i ca. 1 time under lokk. Ikke rør underveis, men dytt ned strimlene med en sleiv hvis de stikker opp av laken.
Smak deg frem. Hvis strimlene fremdeles smaker bittert, så kan de kokes lenger. Fyll på med mer sukker og vann om nødvendig.
Hell av sukkerlaken, og rull fruktskallstrimlene i sukker, fordel dem utover et brett, og la dem tørke i romtemperatur over natten. Oppbevares i lufttette glass.
Når strimlene er ferdigtørket kan de dyppes i smeltet sjokolade, og avkjøles i kjøleskap.
Tips! Finhakkede kandiserte sitrusskall passer supert som dryss over sjokoladekaken i neste ukes oppskrift!