Perfekt tilberedt kylling - hemmeligheten bak perfekt kjernetemperatur
Noe av det beste som finnes, er perfekt stekt kylling. Men det kan være en utfordring å få til et saftig resultat - med mindre man har kontroll på kjernetemperaturen! Les våre tips, og få perfekt kylling hver gang.
Hva er kjernetemperatur?
Kjernetemperaturen er temperaturen midt i maten som blir varmebehandlet. Når det gjelder kylling er dette spesielt viktig, for kylling skal alltid være gjennomstekt - dette er for å sikre at maten er trygg å spise.
Kyllings kjernetemperatur – hva skal den være?
Ifølge Mattilsynet bør kjøttets indre temperatur nå 70°C for å drepe eventuelle skadelige bakterier. Derfor er en temperatur på rundt 72–75°C ideell når man steker eller griller hel kylling, eller store stykker som bryst eller lår.
Hvorfor er kjernetemperaturen på kylling så viktig?
Å tilberede kylling med korrekt kjernetemperatur sikrer ikke bare at maten er trygg å spise, men også at den blir saftig og god. For mye varme eller for lang steketid kan gjøre kyllingen tørr og uappetittlig, men det er viktig å varmebehandle kyllingen lenge nok.
Bruk et steketermometer
For en mer nøyaktig måling av kjernetemperaturen på kyllingen din, anbefales det sterkt å bruke et steketermometer, for et helt korrekt resultat.
Å mestre kunsten å lage perfekt tilberedt kylling krever litt tålmodighet. Men øvelse gjør mester, og dette er som å sykle - når du har lært det, glemmer du det ikke!