Kjøttfri middag – Chana Masala med jasminsris og korianderdressing
Chana betyr kikerter og chana masala er en klassisk, indisk vegetarrett. Denne retten er lett å like, velsmakende og eksotisk, og passer derfor godt som ukens kjøttfrie middag. Prøv den ut, da vel!
Til Chana Masala trenger du:
2-3 porsjoner
- Jasminris
- ½ terning hønsebuljong eller 1 ss pulverbuljong
- ½ banansjalottløk
- ½ kinesisk hvitløk
- En liten bit ingefær
- ½ blomkål
- 600 g hermetiske kikerter
- 2 ts currypaste
- 1 boks hakkede tomater
- ½ boks lett crème fraîche
- En neve koriander
- ½ lime
- 1 pk cherrytomater
Slik gjør du:
- Kok opp ris ved å følge anvisningen på pakken, og ha i kyllingbuljong når det begynner å koke.
- Skrell og finhakk banansjalottløk, kinesisk hvitløk og ingefær. Stek det i en stor kjele på middels varme i 2-3 minutter, til løken er blank.
- Del en halv blomkål i mindre buketter. Husk å også bruke stilken! Skrell stilken og kutt den i mindre biter som bukettene.
- Hell vannet av kikertene og skyll godt i rennende kaldt vann. Ha blomkålen og kikertene i gryten med løken og ingefæren, og stek i et par minutter til blomkålen begynner å få litt farge.
- Tilsett currypaste, hakkede tomater, ¼ boks crème fraîche og 1 ½ dl vann i kjelen, og la det småkoke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Finhakk koriander, og ha over i en skål med ¼ boks crème fraîche og saften fra ½ lime.
- Kutt en pakke cherrytomater i to. Topp gryten med cherrytomatene, og server sammen med ris og korianderdressing.