Kjøttfri middag – gratinert spinat- og pastaform
Vår Sunn & Lett-kasse inneholder én kjøttfri middag hver eneste uke. Å spise en kjøttfri middag i løpet av uken er bra for både deg og miljøet. Ved å kutte ned på kjøttforbruket, da særlig storfekjøtt, vil vi kunne bidra til å kutte ned på klimagassutslippet. Når man velger å spise kjøttfri middag er det viktig å fortsatt få i seg nok næring, og vi har derfor samlet noen gode og mettende vegetaroppskrifter som vi ønsker å dele. Her får du oppskriften på en velsmakende spinat- og pastaform. Perfekt til kjøttfri mandag, for eksempel!
Til spinat- og pastaformen trenger du:
2-3 porsjoner
- En pose spinat
- 200 g fusilli eller penne pasta
- 200 g hvite bønner
- 2 dl melk
- ½ stk kinesisk hvitløk
- 1 ss dijonsennep
- En neve nøtter
- 50 g revet mozzarella
- En pakke cherrytomater
- ½ rødløk
- ½ sitron
- Olivenolje
- Salt
- Pepper
Slik gjør du:
- Kok pastaen som anvist på pakken.
- Sett stekeovnen på 220 grader, og sett en kjele med 1 l vann og en klype salt på kok.
- Ha halvparten av spinaten i det kokende vannet. Bruk en hullsleiv eller lignende til å fiske opp spinaten opp fra vannet etter ca. 30 sek. Ha den i en skål, og gjenta med den andre halvparten av spinaten.
- Skyll 200 g hvite bønner i kaldt vann. Ha bønnene, melk, kinesisk hvitløk, dijonsennep, 3 klype salt, 3 klype pepper og to tredeler av spinaten i en bolle, og kjør glatt med en stavmikser eller blender.
- Legg et lag spinatsaus i bunnen av en ildfast form, og dekk med pasta. Ha over en neve med nøtter og resten av spinatbladene. Gjenta dette en gang til, og avslutt med et lag spinatsaus. Trykk pastaen godt ned i formen med en gaffel, slik at den er dekket av væske.
- Strø over med revet mozzarella, og stek i ovnen i ca. 20 minutter.
- Kutt cherrytomater i to, og finhakk rødløk. Bland sammen i en skål, og smak til med olivenolje, salt, pepper og sitronsaft.
- Server spinat- og pastaformen varm sammen med tomatsalaten.